Mainos
Mainos

Lehdet: Kansanedustajille tappouhkauksia

Suomalaiset suhtautuvat kansanedustajiin yhä aggressiivisemmin, kirjoittavat Sanoman maakuntalehdet. Kansanedustajille on lähetetty aiempaa enemmän vihakirjeitä ja tappouhkauksia tämän vaalikauden aikana, käy ilmi Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien kyselystä.

Kyselyyn vastasi reilut 80 kansanedustajaa eli hieman alle puolet edustajista. Heistä yli 40 prosenttia on kokenut olonsa uhatuksi viestien vuoksi. Lähes viidesosa kyselyyn osallistuneista on kääntynyt poliisin puoleen yhteydenottojen takia. Yhtä moni on turvautunut muuhun, lähinnä eduskunnan turvallisuusyksikön apuun.

Kyselyn tulosten mukaan erityisesti netin kautta lähetetty vihaposti on muuttunut aiempaa rajummaksi. Lisäksi moni kansalainen käyttäytyy holtittomammin kuin ennen. Eräs kansanedustaja esimerkiksi kertoo kiihtyneestä eläkeläisestä, jonka kanssa hän oli vähällä joutua käsirysyyn yleisötilaisuudessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme