Mainos
Mainos

Lehdet: Keskustalaiset pohtivat neuvoa-antavaa puoluejohtajaäänestystä

Keskusta selvittää mahdollisuutta järjestää neuvoa-antava jäsenäänestys puoluejohtajasta ennen kesäkuun puoluekokousta.

Kaleva, Turun Sanomat ja Väli-Suomen sanomalehdet tavoittivat puolueen piirijohtajista 20, joista kahdeksan vastustaa ja seitsemän kannattaa jäsenäänestystä. Molemmat vaihtoehdot käyvät viidelle, joten puoluehallituksen äänestysneuvotteluista odotetaan tiukkaa.

Molemmat vaihtoehdot sopivat myös puheenjohtaja Mari Kiviniemelle. Hän korostaa tiedotteesssaan, että päätös on aidosti kentän käsissä.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaista jäsenäänestystä kannattaa ainakin Paavo Väyrynen. Hän haluaa mittauttaa, kantaako presidentinvaalien suosio hänet takaisin puolueen johtoon.

Puoluesihteeri Timo Laaninen kannattaisi kunnissa järjestettävää uurnavaalia. Yli 150 000 kirjeen lähettäminen palautuskuorineen olisi liian kallis vaihtoehto, nettiäänestyksen toimivuutta selvitetään.

Äänestystä vastustavien piirijohtajien mukaan puoluekokous kykenee tekemään oikean puheenjohtajavalinnan ilman neuvoja.

Jäsenäänestyksestä päättää puoluehallitus. Se käsittelee mahdollisen jäsenäänestyksen järjestämistä kokouksessaan 23. maaliskuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot