Mainos
Mainos

Lehdet: Kiviniemi ja Heinäluoma torppaavat kolmen suuren hallituksen

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) toppuuttelee Etelä-Suomen Sanomissa puheita kolmen suuren puolueen hallitusyhteistyöstä. Hänestä spekulointi on liian aikaista, sillä vaalitulos ratkaisee hallituspohjan.

Yhteistyötä väläytteli viime viikolla keskustan kansanedustaja, ex-ministeri Hannes Manninen. Tuoreissa mielipidemittauksissa keskusta on ollut kolmannella sijalla.

Myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma toteaa kolumnissaan Ilkassa, että keskustelu hallituspohjasta on ennenaikaista. Heinäluoma viittaa presidentti Mauno Koivistoon, joka aikoinaan totesi, että maassa tarvitaan myös toimintakykyinen oppositio.

- Kolmen suuren hallitus ei ole nytkään tavoittelemisen arvoinen ratkaisu. Se voisi tulla kyseeseen vain poikkeusoloissa tai täydellisessä parlamentaarisessa umpikujassa, Heinäluoma kirjoittaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme