Mainos
Mainos

Lehdet löysivät uudesta eduskunnasta värikästä rikostaustaa

Lain nurja puoli on tullut tutuksi osalle uudesta eduskunnasta, kirjoittavat Aamulehti ja Turun Sanomat.

Lehdet selvittivät nykyisten kansanedustajien rikostaustaa. Aiemmin julkisuudessa olleiden tuomioiden lisäksi selvisi, että esimerkiksi ulkomaalaispuheillaan kohahduttanut Teuvo Hakkarainen (ps.) on tuomittu haaskauksesta ja kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Harvinainen tuomio haaskauksesta langetettiin vuonna 1985 luvattoman puunkaadon vuoksi.

– Se tehtiin juhannusyönä, kun kaadettiin humalassa vähäsen puita, tuolloin metsurina työskennellyt Hakkarainen kertoo.

Eniten tuomioita lehdet löysivät Vantaalta eduskuntaan nousseelta Mika Niikolta (ps.). Hän on nuoruusiällään 1980- ja 1990-luvuilla ollut neljä kertaa käräjillä erilaisista pikkurikoksista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pentti Oinonen on lehtien selvityksen mukaan tuomittu vuonna 1989 törkeästä rattijuopumuksesta ja kolme vuotta myöhemmin ampuma-aserikoksesta. Myös oululainen Ville Vähämäki (ps) on tuomittu rattijuopumuksesta. Hän jäi vuonna 2004 kiinni ajeltuaan 0,7 promillen humalassa.

Myös perussuomalaisten Kike Elomaa ja Pertti Veltto Virtanen ovat saaneet omat tuomionsa. Elomaa tuomittiin vuonna 2003 hovioikeudessa kahdesta rekisterimerkintärikoksesta, Virtanen sai vuonna 2009 kaksi päiväsakkoa liikennerikkomuksesta.

Ehdollista, pahoinpitelyjä...

Kokoomuksen Eero Lehti on Aamulehden mukaan tuomittu vuosien 1984-1986 tapahtumista. Hänen rikoksensa oli ennakkoperintälain rikkominen ja sosiaaliturvamaksujen laiminlyönti.

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk) on saanut vuonna 1965 puolen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Tuomio tuli perättömästä lausumasta veljen oikeudenkäynnissä.

Jan Vapaavuori (kok) on saanut puolentoista kuukauden ehdollisen vankeustuomion pahoinpitelystä vuonna 1983. hän sai seuraavana vuonna myös päiväsakkoja varkaudesta.

Harri Jaskarin (kok) kontolla on laiton uhkaus vuodelta 2004. Käräjäoikeuden mukaan Jaskari oli lähestynyt ex-naisystäväänsä veitsi kädessä ja uhannut tappaa hänet. Tuomio laittomasta uhkauksesta oli 55 päiväsakkoa.

Kimmo Sasi (kok.) sai Käräjäoikeuden tuomion, 70 päiväsakkoa, vuonna 2007. Tuomio tuli liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme