Mainos
Mainos

Lehdet: Nykyinenkin influenssarokote voi aiheuttaa narkolepsiaa

Suomessa käytössä olevan kausi-influenssarokotteen pelätään altistavan narkolepsialle. Asiasta kertovat ainakin Hufvudstadsbladet ja Kaleva.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL esittää, että Fluarix-nimistä rokotetta ei enää annettaisi alle 65-vuotiaille narkolepsiariskin vuoksi. Kenenkään ei ole todettu sairastuneen Fluarix-rokotuksen seurauksena narkolepsiaan, vaan kyseessä on varotoimenpide. Fluarixin valmistaja on sama kuin sikainfluessarokote Pandemrixilla, ja rokotteiden valmistustavat ovat samankaltaisia. Pandemrixin on arvioitu aiheuttaneen narkolepsiaa monille suomalaisille, pääasiassa lapsille.

Kalevan mukaan Fluarix on ollut Suomessa käytössä kahden vuoden ajan.

Suomessa on käytössä myös toinen kausi-influenssarokote, Vaxigrip. THL:n erikoistutkija Hanna Nohynek arvelee Hufvudstadsbladetissa, että Fluarixin käytön rajaaminen saattaa paikoitellen haitata rokotuksia, sillä joihinkin terveyskeskuksiin on hankittu vain yhtä rokotetta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme