Mainos
Mainos

Lehdet: Oikeusoppineet kritisoivat Häkämiehen urasiirtoa

Oikeusoppineet näkevät ongelmia elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok.) siirtymisessä Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtajaksi.

Eri lehtien haastattelemat professorit pitävät tilannetta ongelmallisena esimerkiksi siksi, että ministerillä on sisäistä tietoa elinkeinoelämän lakihankkeista.

– Uusi tehtävä on poikkeuksellisen lähellä sitä tehtävää, jota hän hallituksessa hoiti, sanoo oikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanen Helsingin Sanomissa.

Oikeustieteen professori Kaarlo Tuori puolestaan muistuttaa lehdessä, että ministerin tehtävä on ajaa yhteiskunnan yleistä etua ja häneen kohdistuu tietty luottamus. Professorit kuitenkin toteavat, että siirtymä ei riko lakeja.

Iltalehdessä rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää tilannetta hankalana myös siksi, että mahdolliset tiedon väärinkäytökset eivät välttämättä edes tulisi esille.

Oikeusoppineet keskustelisivat siitä, onko ministerien siirtymistä uusiin tehtäviin syytä rajata. Aamulehdessä valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari katsoo, että jonkinlainen karenssi voisi olla hyvä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot