Mainos
Mainos

Lehdet: Oikeusoppineet kritisoivat Häkämiehen urasiirtoa

Oikeusoppineet näkevät ongelmia elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok.) siirtymisessä Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtajaksi.

Eri lehtien haastattelemat professorit pitävät tilannetta ongelmallisena esimerkiksi siksi, että ministerillä on sisäistä tietoa elinkeinoelämän lakihankkeista.

– Uusi tehtävä on poikkeuksellisen lähellä sitä tehtävää, jota hän hallituksessa hoiti, sanoo oikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanen Helsingin Sanomissa.

Oikeustieteen professori Kaarlo Tuori puolestaan muistuttaa lehdessä, että ministerin tehtävä on ajaa yhteiskunnan yleistä etua ja häneen kohdistuu tietty luottamus. Professorit kuitenkin toteavat, että siirtymä ei riko lakeja.

Iltalehdessä rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää tilannetta hankalana myös siksi, että mahdolliset tiedon väärinkäytökset eivät välttämättä edes tulisi esille.

Oikeusoppineet keskustelisivat siitä, onko ministerien siirtymistä uusiin tehtäviin syytä rajata. Aamulehdessä valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari katsoo, että jonkinlainen karenssi voisi olla hyvä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme