Mainos
Mainos

Lehdet: Opetushallitus hoputtaa parannuksia kouluturvallisuuteen

Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä penää parannuksia koulujen turvallisuuteen. Asiasta kirjoittavat Turun Sanomat, Kaleva ja Väli-Suomen media.

Pitkälän mukaan koulujen tekniset valmiudet turvallisuuden takaamiseen ovat puutteelliset. Hän peräänkuuluttaa kouluihin esimerkiksi kamera- ja kulunvalvontaa.

Lakimuutos toi viime elokuussa kouluille aiempaa tarkemman velvollisuuden huolehtia oppilaiden turvallisuudesta. Jokaisesta koulusta pitäisi nyt löytyä turvallisuus- ja kriisisuunnitelmat. Pitkälän mukaan asia on otettu kouluissa vakavasti, mutta parannettavaa on yhä.

-Esimerkiksi kuulutusjärjestelmissä on puutteita, kun kuulutukset eivät kuulu kaikkialle koulussa, Pitkälä sanoo lehdille.

Oppilaiden turvallisuuteen alettiin kiinnittää huomiota etenkin kouluampumisten jälkeen. Tällä viikolla kouluväkivalta nousi jälleen esille, kun nuori mies puukotti naisoppilasta Alahärmän lukiossa Etelä-Pohjanmaalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme