Mainos
Mainos

Lehdet: Paatero tyrmää ulkomaalaisten sakkojen käteismaksut

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero vastustaa ulkomaalaisten Suomessa saamien sakkojen käteismaksumahdollisuutta, kirjoittavat Sanoman maakuntalehdet Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat. Paateron mukaan käteismaksut veisivät kohtuuttomasti poliisin aikaa.

Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Jaakko Rautio puolestaan katsoo, että käteismaksut voisivat houkutella poliisia välistävetoon. Paatero ei kuitenkaan usko, että tilaisuus voisi tehdä konstaapelista varkaan.

Ulkomaalaisten Suomessa saamia sakkoja ei voi maksaa käteismaksuna suoraan poliisille, vaan sakko maksetaan pankkiin. EU:n ulkopuolelta tullut autoilija saattaa joutua maksamaan sakon lisäksi pankille useita euroja kansainvälisestä rahansiirrosta.

Paateron mukaan jonkinlainen korttimaksujärjestelmä voisi olla teoriassa hyvä ratkaisu, mutta hän epäilee, että se tulisi kohtuuttoman kalliiksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme