Mainos
Mainos

Lehdet: Rikosvahingoista lankeaa valtiolle miljoonien lasku

Valtio menettää vuosittain miljoonia euroja rikosvahinkojen korvauksissa, kirjoittavat Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Etelä-Saimaa. Viime vuonna valtio jäi yli kymmenen miljoonaa euroa tappiolle korvatessaan rikosvahinkoja.

Syynä tähän on se, että Oikeusrekisterikeskus saa vuosittain perittyä rikosten tekijöiltä vain pienen osan siitä summasta, jolla valtio on korvannut rikosvahinkoja.

Suomessa henkilövahinkoa kärsinyt rikoksen uhri voi saada Valtiokonttorilta rikosvahinkokorvausta. Ajatuksena on, ettei uhrin tarvitse jäädä rikoksen tekijän maksukyvyn varaan. Valtio maksaa korvausta yleensä saman verran kuin oikeus on on määrännyt tekijän maksamaan uhrille.

Viime vuonna uhreille maksettiin 12,6 miljoonaa euroa, mutta rikosten aiheuttajilta saatiin vain noin kaksi miljoonaa euroa. Osittain tämä johtuu siitä, että Valtionkonttori maksaa korvauksia myös sellaisten rikosten uhreille, joiden tekijä ei ole tiedossa.

Valtiokonttorin maksamien rikosvahinkokorvausten määrä on noussut muutamassa vuodessa selvästi. Vielä vuonna 2005 summa lähenteli yhdeksää miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme