Mainos
Mainos

Lehdet: Talvivaaran ongelmat EU-komission tutkittavaksi

Sotkamossa sijaitsevan kaivosyhtiö Talvivaaran ympäristöongelmat tulevat EU:n komission tutkittavaksi. Europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Satu Hassi (vihr.) ovat tehneet asiasta kirjallisen kyselyn.

– On selvää, että Talvivaaran ympäristöluvan ehtojen rikkomiseen ei ole puututtu kaikilla lain mahdollistamilla keinoilla. Olemmekin siis pyytäneet komissiota selvittämään, onko Suomen valtio rikkonut velvoitteitaan panna täytäntöön EU:n antama ympäristölainsäädäntö, Pietikäinen ja Hassi toteavat Kainuun Sanomille.

Europarlamentaarikkojen mielestä Suomen ympäristöviranomaiset eivät ole tehokkaasti puuttuneet ympäristöluvan ehtojen rikkomiseen. Viranomaisten antamat huomautukset eivät riitä.

– Viranomaiset eivät ole käyttäneet lain mahdollistamia hallintopakkokeinoja eivätkä edellyttäneet tehokkaasti luvan noudattamista, Pietikäinen perustelee asian viemistä eurotasolle Kansan uutisissa.

Talvivaaralla on tänään yhtiökokous. Kaivosta vastaan osoitetaan mieltä yhtiökokouksen ulkopuolella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot