Mainos
Mainos

Lehdet: Tulli takavarikoi yhä enemmän Viron viinatuliaisia

Tulli on takavarikoinut Virosta tuotua alkoholia kiihtyvässä tahdissa alkuvuonna, kirjoittavat Sanoman maakuntalehdet.

Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien mukaan tulli takavarikoi kesäkuun loppuun mennessä 20 000 litraa alkoholia. Koko viime vuoden aikana tulli takavarikoi 11 000 litraa alkoholia.

Viranomaisten haltuun joutuvat juomat ovat tullin mukaan yleensä olutta, viinaa, siideriä ja lonkeroa. Liköörejä tai viinejä takavarikoidaan harvemmin.

Tulli seuraa laivojen matkustajalistoja ja puuttuu yksityishenkilön alkoholintuontiin, jos juomat päätyvät selvästi jonkun muun kuin hakijan itsensä käyttöön.

- Jos hakee vaikka sata litraa olutta ja viiniä, taas parin viikon päästä sata litraa ja vielä kolmannen kerran niin viimeistään silloin joutuu selittämään, sanoo Helsingin tullin tulliylitarkastaja Pauli Nykänen lehtien haastattelussa.

Valtavaa viinalastia selitellään useimmiten 50-vuotispäivillä. Takavarikoiden lisääntyminen ei tullin mukaan johdu valvonnan kiristymisestä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme