Mainos

Lehdet: Valmisruuissa käytetään salmonellalihaa

Lihatalot käyttävät salmonellalihaa valmisruuissa, kirjoittavat Sanoman maakuntalehdet. Lihaa käytetään tuotteissa, jotka kuumennetaan ennen myyntiä. Kuumennus tuhoaa salmonellabakteerit.

Lehtien mukaan salmonellalihasta voidaan valmistaa esimerkiksi valmiiksi kypsennettyjä paloja, säilykkeitä ja pyöryköitä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastajan Leena Oivasen mukaan salmonellatilan eläimet teurastetaan ja käytetään erityisehdoin. Lihoihin merkitään vaatimus kuumentamisesta.

– Sika- ja nautatiloilta salmonellaa löytyy 5-15 kertaa vuodessa. Siipikarjatiloilla tapauksia on vuosittain muutamia, Eviran ylitarkastaja Miia Kauremaa sanoo Sanoman maakuntalehdissä.

Suomen tuotantoeläimissä esiintyy hyvin vähän salmonellaa verrattuna ulkomaisiin eläimiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot