Mainos
Mainos

Lehdet: Venäläiset pääsevät luistamaan parkkisakoista

Venäläisturisteille ei koidu seuraamuksia Suomessa maksamatta jääneistä parkkisakoista, kirjoittavat Sanoman maakuntalehdet Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat.

Maksamattomat pysäköintivirhemaksut eivät vaikuta viisumin saantiin toisin kuin poliisin antamat sakot liikenteen vaarantamisesta. Parkkisakkoja ei voida periä.

– Emme saa Venäjän viranomaisrekistereistä tietoa samalla tavoin kuin suomalaisten autojen osalta saadaan Suomen rekistereistä. Meillä ei myöskään ole henkilökuntaa selvittelemään autojen omistajia, sanoo ulkoministeriön viisumitiimin vetäjä Varpu Kinnunen.

Suurin osa Kaakkois-Suomessa autoilevista venäläisistä maksaa sakon, sillä he luulevat, että rike selvitetään viimeistään rajaa ylitettäessä.

– Emme totisesti ole menneet oikomaan heidän käsitystään, sanoo Hannele Kaipiainen Kotkan pysäköinninvalvontatoimistosta.

Joka viides sakon saanut venäläisturisti jättää summan maksamatta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme