Mainos
Mainos

Lehmät ja porsaat entistä paremmassa turvassa tulipaloilta

Huhtikuussa voimaan tullut asetus parantaa navetoiden ja sikaloiden paloturvallisuutta.

Valtion tuki laajennukseen ja peruskorjaukseen edellyttää jatkossa savuntunnistusjärjestelmän ja siihen liittyvän hälytysjärjestelmän asentamista. Sama koskee uudisrakentamista. Laitteisto antaa hälytyksen esimerkiksi omistajan matkapuhelimeen.

Asetus on tiukempi kuin maankäyttö- ja rakennuslain sisältämät paloturvallisuusmääräykset. Ne säätelevät rakentamista ilman valtion tukea.

Eläinrakennuksia rakennetaan harvoin ilman valtion tukea.

– Paloturvallisuus huomioidaan myös eläinten hyvinvointituen ehdoissa, sanoo yliarkkitehti Raija Seppänen maa- ja metsätalousministeriön maaseudun kehittämisyksiköstä.

Vakuutusala on tyytyväinen uuteen asetukseen. Vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen Finanssialan Keskusliitosta uskoo, että sen vaikutukset näkyvät 1-2 vuoden kuluttua.

Vakuutusyhtiöt kirjasivat viime vuonna 15 suurpaloa. Korvauksia maksettiin yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Suurpaloksi lasketaan palo, joka aiheuttaa vähintään 200000 euron vahingot.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme