Mainos
Mainos

Lehmätkin osaavat kiusata - pahimmilla öykkäreillä karu kohtalo

Navetoissakin elää kiusaajia. Maitotilan isäntä Kai Laulumaa kertoo, että eläimillä on navetoissa selvä roolijako pomoihin ja alaisiin.

–Aina joukosta löytyy joku möykkäri, joka pitää jöötä pahnanpohjimmaisille. Se on häijy niille, jotka eivät pidä puoliaan vaan lähtevät ruokintapaikalta heti, kun joku tuhahtaa.

Laulumaan mukaan tämä lehmälle lajinomainen käytös näyttää nostavan päätään navetoissa, joissa eläimet pääsevät kulkemaan vapaasti.

– Vanhassa parsinavetassa tämä ei näkynyt muuta kuin silloin, kun lehmät olivat laitumella, vastikään uuteen navettaan lehmänsä siirtänyt Laulumaa sanoo.

Hän kertoo, että kiusatuilla on usein jalkavikoja. Kiusaaja saattaa pukata uhrinsa kovaa parsia vasten.

– Meillä yksi reppana puskettiin seinän ja parren pieneen väliin kahdesti. Jouduimme purkamaan parsilaitteita, jotta saimme sen sieltä pois.

Laulumaan mukaan kiusatut eristetään muista ja pahimmat öykkärit saatetaan joutua laittamaan teurasautoon.

– Ihmisen sana ei paina lauman keskellä. Ihminen on kuitenkin vastuussa siitä, etteivät lehmät telo toisiaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot