Mainos
Mainos

Lehti: Koulubussin kuljettaja vaikeni ojaanajosta

Koulubussin kuljettaja ei kutsunut apua ajettuaan ojaan Rautalammilla, vaan vaikeni turmasta, kertoo Savon Sanomat.

Eilen aamulla sattuneessa onnettomuudessa loukkaantui kolme koululaista, jotka saivat apua vasta hakeuduttuaan kouluterveydenhoitajalle. Tämä toimitti lapset terveyskeskukseen. Terveyskeskuksen ambulanssinkuljettajat ilmoittivat tapauksesta poliisille. Yksi lapsista jouduttiin viemään jatkotarkastukseen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Osa koululaisista joutui odottamaan uutta kyytiä koululle jopa puolitoista tuntia. Loukkaantuneet olivat heidän joukossaan.

Savon Sanomat ei eilen tavoittanut kuljetusliikkeen johtoa.

Rehtorille loukkaantumiset täysi yllätys

Koulun rehtori Tauno Herranen sen sijaan kommentoi tapahtunutta MTV3:n verkkouutisille. Hän oli saanut kuulla tapahtuman yksityiskohdista vasta eilen puolilta päivin. Oppilaiden loukkaantumiset tulivat hänelle täytenä yllätyksenä.

- Koulubussi oli pysähtynyt linja-autopysäkille ja lähtenyt liukkaan tien ansiosta luisumaan pysäkiltä muutaman metrin ajan poikittain tielle. Tämän jälkeen autoa oli yritetty suoristaa, jolloin auto oli luisunut ojaan.

- Oppilaat olivat päässeet bussista ulos ja ennen ojaan ajoa. Kukaan oppilaista ei ollut kertonut loukkantuneensa. Vasta kun oppilaat pääsivät koululle, osa oli mennyt terveydenhoitajalle, joka oli passittanut oppilaita terveyskeskukseen. Tällöin oli selvinnyt, että jotkut oppilaista olivatkin loukkaantuneet, selvittää Herranen.

Herrasen mukaan oppilaille oli tarjottu lämmittelymahdollisuutta lähellä sijainneella entisellä koululla, mutta he olivat kieltäytyneet tarjouksesta.

Rehtorin mukaan ulkona oli suojakeli, joten lämmittely ei ehkä ollut niin tarpeen.

Rehtorin mukaan sekä kuljetusliikkeen edustaja, terveydenhoitaja että hän aikovat tänään kokoontua palaveriin asian takia. Palaverissa on tarkoitus selvittää, mitä mutkaisella ja liukkaalla koulutiellä oikein tapahtui.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme