Mainos
Mainos

Lehti: Liikennerikkomuksista napsahtaa pian pisteitä

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kertoo Aamulehdelle, että liikennerikkomusten valvontaan aiotaan luoda pisteytysjärjestelmä. Kyllösen mukaan olisi hyvä, jos järjestelmä saataisiin voimaan hallituskauden aikana.

– Suhtaudun pisteytysjärjestelmään myönteisesti. Asia on tarkoitus panna liikkeelle mahdollisimman nopeasti, hän sanoo lehdelle.

Rikkomuksista saisi todennäköisesti rangaistuspisteitä vakavuuden perusteella. Esimerkiksi lievästä ylinopeudesta voisi saada yhden pisteen ja kovemmasta ylinopeudesta useamman pisteen. Autoilija menettäisi ajo-oikeutensa, kun pisteitä olisi tietty määrä.

Nykyisin autoilija menettää ajo-oikeutensa määräajaksi, jos hän syyllistyy liikennerikkomukseen kolmesti vuoden sisällä tai neljästi kahdessa vuodessa. Rikkomukseksi lasketaan yhtä lailla niin lievä kuin kovakin ylinopeus.

Pisteytysjärjestelmän puolesta ovat liputtaneet myös autoalan järjestöt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme