Mainos
Mainos

Lehti: Passeihin biotunniste

Suomi lisää ainakin osaan uusista passeista biotunnisteen Yhdysvaltojen vaatimuksesta.

Helsingin Sanomien mukaan järjestelmän on oltava valmis viimeistään lokakuussa 2004. Uudistuksen lähtökohta on, että biotunnisteeseen perustuvaa passia on vaikeampi väärentää kuin nykyisiä matkustusasiakirjoja.

Matkustajan henkilöllisyys voidaan varmistaa tunnistamalla tämä joko kasvoista, sormenjäljestä tai silmän iiriksestä. EU-maat päättävät yhdessä kevään kuluessa, millaisen tunnistemenetelmän ne ottavat käyttöön.

Yhdysvallat vaatii, että biotunnisteen on löydyttävä kaikkien viisumittomitta maahan saapuvien matkustajien passeista. Se on uhannut purkaa viisumittomuussopimuksen niiden valtioiden kanssa, jotka eivät saa biotunnistejärjestelmää valmiiksi ensi vuoden syksyyn mennessä.

Biotunniste on kuitenkin oltava vain ensi vuoden lokakuun 26. päivän jälkeen myönnetyissä passeissa. Tätä ennen myönnetyt passit kelpaavat siis nykyiseen tapaan vanhenemiseensa saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme