Mainos
Mainos

Lehti: Samassa rovaniemeläiskoulussa viisi teiniraskautta

Rovaniemellä on tullut ilmi viisi yläkouluikäisen tytön raskautta samassa koulussa. Koulun rehtori pelkää, että kyseessä on muoti-ilmiö, jonka seurauksia nuoret eivät ymmärrä. 

Rovaniemeläisen Korkalovaaran koulun rehtori Heikki Ervast kertoo Uusi Rovaniemi -lehdessä, että neljälle koulun yhdeksäsluokkalaiselle on tehty raskaudenkeskeytys. Yksi tyttö on edelleen raskaana ja aikoo pitää lapsen.

Suuri raskauksien määrä tuli koulussa ilmi, kun Lapin keskussairaalan ylilääkäri otti huolestuneena yhteyttä rehtoriin. Alaikäisten raskauksista tai niiden keskeytyksistä ei sairaalasta ilmoiteta automaattisesti edes raskaana olevan nuoren vanhemmille.

– Näyttää siltä, että ainakin meidän koulun tyttöjen keskuudessa on meneillään jonkinlainen teiniraskausbuumi, Ervast sanoo lehdelle.

Rehtori Ervast sanoo puhuneensa asiasta nuorisotilojen ohjaajien kanssa ja raskaustapauksia saattaa keskustelujen perusteella olla enemmänkin. Rehtori sanoo pohtineensa muun muassa sitä, voiko television erilaisilla Teiniäidit- ja Erilaiset äidit -ohjelmilla olla vaikutusta.

Korkalovaaran koululla järjestetään tiedotustilaisuuksia aiheesta oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme