Mainos
Mainos

Lehti: Siviilikriisinhallintaa Suomeen?

Suomi tavoittelee EU:n siviilikriisinhallinnan tutkimus- ja koulutuskeskusta, kertoo aamun lehtitieto.

EU:n siviilikriisinhallinnan tutkimus- ja koulutuskeskus on vasta harkintavaiheessa, mutta Suomi olisi halukas isäntä keskukselle.

Ahtisaari

Sanomalehti Ilkan mukaan hankkeen puuhamiehenä toimii presidentti Martti Ahtisaari.

Suomeen puuhataan sanomalehti Ilkan mukaan kansainvälistä siviilikriisinhallinnan tutkimus- ja koulutuskeskusta. Vielä keskustelun asteella olevan hankkeen moottorina toimii lehden tietojen mukaan presidentti Martti Ahtisaari.

Suomi haluaisi päästä isännöimään mahdollisesti perustettavaa keskusta, jonka tehtävänä olisi EU:n siviilikriisinhallinnan kehittäminen. Unioni ei ole vielä ratkaissut, päädytäänkö hajautettuun vai keskitettyyn malliin. Toimintaan on lehden mukaan tulossa muitakin kansainvälisiä toimijoita, kuten YK, Etyj, Euroopan Neuvosto sekä kansalaisjärjestöistä mm. Punainen Risti.

Ilkan mukaan Ahtisaari ei ole tiettävästi saanut ulkopoliittiselta johdolta suoranaista toimeksiantoa asian valmistelussa. Ahtisaaren aktiivisuus on sanomalehden mukaan kuitenkin linjassa ulkopoliittisen johdon tavoitteiden kanssa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot