Mainos
Mainos

Lehti: Suomalaisruuassa ei antibiootteja kestäviä bakteereja

Suomalaista ruokaa voi syödä ilman huolta bakteereista, jotka ovat vastustuskykyisiä antibiooteille, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Tilanne on kuitenkin toinen pohjolan ulkopuolella. Jo Tanskassa tai Hollannissa ruuasta voi löytyä bakteereja, joita antibiootit eivät kykene nujertamaan.

Euroopan elintarviketurvallisuusviraston ja Euroopan tautikeskuksen julkaiseman raportin mukaan Etelä-Euroopassa riski on vielä suurempi.

Lehden haastattelema Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laboratorionjohtaja Jari Jalava uskoo, että vielä pahempia maita löytyy esimerkiksi Aasiasta.

Mikrobilääkkeitä kestäviä bakteerikantoja pääsee syntymään maatiloilla, joilla tuotantoeläimiä lääkitään huolettomasti antibiooteilla. Eläimistä ja ruuasta bakteerit voivat siirtyä ihmiseen.

Suomen hyvä tilanne johtuu Jalavan mukaan siitä, että meillä antibiootteja käytetään kotieläintuotannossa vähän ja harkitusti.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme