Mainos
Mainos

Lehti: Suomelle tulossa neuvonantaja Ruotsista?

Ruotsalaislehti Dagens Industrin mukaan Ruotsin entistä valtiovarainministeriä Anders Borgia on pyydetty Suomen hallituksen neuvonantajaksi.

Dagens Industrin tietojen mukaan Borg työskentelisi suoraan pääministeri Alexander Stubbin (kok.) alaisuudessa. 

Lehti perustaa tietonsa useisiin lähteisiin. Lähteiden mukaan neuvottelut sopimuksesta ovat käynnissä, eikä sitä ole vielä allekirjoitettu. Lehden mukaan neuvottelut alkoivat vajaa kuukausi sitten, kun Borg lähti valtiovarainministerin tehtävistä. 

Dagens Industri mainitsee artikkelissaan, että vaikka lehden lähteet puhuvat neuvonantaja-työstä, niin esimerkiksi Suomen valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan sopimusta ei ole tekeillä. 

Lisäksi ruotsalainen Aftonbladet-lehti varmisti asian Rinteeltä. Antti Rinne (sd.) kiistää lehdelle, että Borgista olisi tulossa neuvonantaja.  

Ruotsin kokoomusta edustava Borg on Aftonbladetin mukaan aikaisemmin ilmoittanut jättävänsä politiikan ja hakevansa uutta työtä, joka "muistuttaa valtiovarainministerin työtä". Hän ei kuitenkaan kertonut suunnitelmistaan tarkemmin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme