Mainos
Mainos

Lehti: Valjakkala yritti itsemurhaa

Vankeinhoitolaitoksen pääjohtajan mukaan vangin terveydentilasta ei anneta tietoja.

Ilta-Sanomien mukaan kolmoissurmaaja Juha Valjakkala yritti hirttäytyä illalla vankisellissään Helsingin vankilassa eli Sörkässä. Valjakkala vietiin ambulanssilla ensiapuun Marian sairaalaan. Syntyneet vammat eivät lehtitietojen mukaan ole kohtalokkaita ja mies siirrettiin psykiatrisen hoitolaitoksen suljetulle osastolle.

Välikohtaus tapahtui vähän sen jälkeen, kun Valjakkala oli siirretty Pasilan poliisivankilasta Helsingin vankilaan perjantaina aamupäivällä.

Vesterbacka: Vangin terveydestä ei tietoja

Vankeinhoitolaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka oli lauantaiaamuna vaitonainen edellispäivän tapahtumista. Hän painottaa, ettei vangin terveydentilasta anneta tietoja.

-Voin todeta, että hän oli käytettynä vankilan ulkopuolella eilen, mutta on vankeinhoitoviranomaisten hallussa suljetussa vankilassa.

-Ensi viikolla päätetään pysyvämpi sijoituspaikka, Vesterbacka jatkoi.

Valjakkala pakeni viime maanantai-iltana Haminan avovankilasta. Reissu päättyi torstai-iltana Helsingin Maunulaan, jossa poliisi nappasi karkurin kiinni yksityisasunnosta.

Valjakkalan tiedetään aiemminkin yrittäneen itsemurhaa vankisellissä epäonnistuneen pakomatkan jälkeen. Vuonna 2002 hän yritti hirttäytyä lakanoilla sängynreunaan Pohjois-Ruotsissa. Hänet oli saatu kiinni, kun hän ei palannut vankilomalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme