Mainos
Mainos

Lehtimaja ei jatka oikeusasiamiehenä

Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimaja ei aio enää ilmoittautua uudelle toimikaudelle. Lehtimaja ilmoitti päätöksestään tänään. Runsaat kuusi vuotta oikeusasiamiehen virkaa hoitaneen Lehtimajan toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.

-Oikeusasiamiehen työlle on eduksi, että työn tekijät aika ajoin vaihtuvat. Tavoitteita on arvioitava uudelleen, vanhoja toimintatapoja on kyseenalaistettava ja uusia on kokeiltava, Lehtimaja perustelee.

Hän vakuuttaa, ettei ratkaisu liity mitenkään korkeimman oikeuden seuraavan presidentin valintaan.

Lehtimaja on EY-tuomari Leif Sevonin ohella toinen varteenotettava tarjokas KKO:n nykyisen presidentin Olavi Heinosen seuraajaksi. Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimittää uuden korkeimman oikeuden presidentin ensi perjantaina.

Näillä näkymin Lehtimaja palaa takaisin vakinaiseen oikeusneuvoksen virkaansa KKO:ssa, mistä hän on ollut virkavapaalla.

Uudeksi oikeusasiamieheksi käytettävissä olevia henkilöitä on pyydetty ilmoittautumaan eduskunnan pääsihteerille marraskuun 2. päivään mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme