Mainos
Mainos

Lehtimaja: Oikeusjärjestelmä liian monimutkainen

Eduskunnan oikeusasiamiehen Lauri Lehtimajan mukaan oikeusjärjestelmä ja lait ovat muuttumassa niin monimutkaisiksi, että kansalaisten yhdenvertaisuus lain edessä on uhattuna.

Lehtimajan mukaan huono-osaisimmat ovat joutumassa syrjityksi.
- Tuskin kukaan enää uskoo, että lain koukeroista saisi selvää. Lisäksi oikeudenkäynnit ja asianajopalvelut ovat kallistuneet ja muutoksenhakua ollaan rajoittamassa, toteaa Lehtimaja.

Apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio on samoilla linjoilla Lehtimajan kanssa. Hän haluaisi uudistaa erityisesti eläkelainsäädäntöä, jota on nykyään muitten mahdotonta ymmärtää kuin erityisasiantuntijoiden. Ja ylipäänsä sosiaaliturvan liittyvät lait tarvitsisivat suursiivousta, esittää Paunio.

- Yhteiskuntarauhan kannalta on tärkeää, että luottamus virkavaltaan ja suorat yhteydet päättäjiin eivät hiivu. Siihen eivät sähköpostit ja internet yksin riitä, painottaa Lehtimaja, joka toivoo oikeusasiamiehen hoitavan kunnialla eräänlaisen "sentraali-santran" roolia yhteiskunnassa.

Lehtimaja ja Paunio esittelivät näkemyksiään oikeusasiamiehen vuosikertomuksen julkistamistilaisuudessa Helsingissä.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme