Mainos
Mainos

Lehtimaja: Ovelta ovelle -myynnin kieltäminen loukkaa yrittämisen vapautta

Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimajan mukaan ovelta ovelle -myynnin kieltäminen loukkaa yrittämisen vapautta. Lehtimaja puuttui asiaan Tampereen ja Oulun kaupunkien kiellettyä järjestyssäännössään ovelta ovelle myymisen. Oikeusasiamies pitää perusoikeusnäkökulmasta erityisen kyseenalaisena sitä, että ovelta ovelle -myynti kielletään rangaistuksen uhalla pelkästään kunnallisella järjestyssäännöllä. Lisäksi Lehtimaja ihmettelee, miksi juuri Tampere ja Oulu ovat järjestyssäänöissään kieltäneet ovelta ovelle -kaupankäynnin.

Lehtimaja korosti, ettei ovelta ovelle -myynti voi asianmukaisesti toteutettuna loukata kenenkään turvallisuutta tai kotirauhaa. Monet voivat kokea tällaisen kauppaamisen kiusallisena, mutta silti se ei Lehtimajan mielestä vielä merkitse asukkaan perusoikeuksiin puuttumista. Lehtimajan muistuttaa, että asukas voi itse helposti kieltää kotikaupustelun esimerkiksi kiinnittämällä kieltolapun ulko-oveensa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot