Mainos
Mainos

Lehtimaja: Ovelta ovelle -myynnin kieltäminen loukkaa yrittämisen vapautta

Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimajan mukaan ovelta ovelle -myynnin kieltäminen loukkaa yrittämisen vapautta. Lehtimaja puuttui asiaan Tampereen ja Oulun kaupunkien kiellettyä järjestyssäännössään ovelta ovelle myymisen. Oikeusasiamies pitää perusoikeusnäkökulmasta erityisen kyseenalaisena sitä, että ovelta ovelle -myynti kielletään rangaistuksen uhalla pelkästään kunnallisella järjestyssäännöllä. Lisäksi Lehtimaja ihmettelee, miksi juuri Tampere ja Oulu ovat järjestyssäänöissään kieltäneet ovelta ovelle -kaupankäynnin.

Lehtimaja korosti, ettei ovelta ovelle -myynti voi asianmukaisesti toteutettuna loukata kenenkään turvallisuutta tai kotirauhaa. Monet voivat kokea tällaisen kauppaamisen kiusallisena, mutta silti se ei Lehtimajan mielestä vielä merkitse asukkaan perusoikeuksiin puuttumista. Lehtimajan muistuttaa, että asukas voi itse helposti kieltää kotikaupustelun esimerkiksi kiinnittämällä kieltolapun ulko-oveensa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme