Mainos
Mainos

Lehtimaja: Palvelusaikauudistuksen vähentää varusmiesten ongelmia

Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimaja uskoo, että heinäkuussa toteutuva armeijan palvelusaikauudistus vähentää varusmiesten ongelmia.

Valtakunnallisten varusmiestoimikuntapäivien avajaisissa tänään Turussa puhunut Lehtimaja arvelee, että 9 ja 12 kuukautta palvelevien varusmiesten motivaatio paranee. Tämä johtuu paitsi korotetuista päivärahoista, myös johtajakoulutuksesta, jota pitempään palvelevat saavat. Koulutuksesta ollaan rakentamassa sellaista, että siitä on hyötyä siviilityöelämässäkin.

Armeija joutuu Lehtimajan mukaan uusien haasteiden eteen, kun palvelukseen astuu yhä enemmän vieraiden kulttuurien ja kieliryhmien edustajia. Varusmiestoimikunnilla on tärkeä rooli oikeusasiamiehen varuskuntiin tekemissä tarkastuksissa. Niitä tehdään jokaisessa varuskunnassa noin joka kolmas vuosi.

Valtakunnallisille varusmiestoimikuntapäiville osallistuvat kaikkien joukko-osastojen varusmiestoimikuntien puheenjohtajat. Niillä käsitellään varusmiesten sosiaalisia, taloudellisia ja palvelusoloihin liittyviä kysymyksiä. Päivät järjestetään nyt 24. kerran.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme