Mainos
Mainos

Lehtimaja patistaa neuvomaan viljelijöitä

Oikeusasiamies Lauri Lehtimaja kehottaa maa- ja metsätalousministeriötä kiinnittämään huomiota maanviljelijöiden riittävään neuvontaan maataloustukiasioissa. Hänen mukaansa viljelijöiden oikeusturva ja elinkeinovapaus toteutuvat vain, jos heitä neuvotaan riittävän tehokkaasti EU:n tukijärjestelmää koskevissa asioissa.

-Maatalouden tukijärjestelmä muuttui täysin, kun Suomi liittyi EU:n jäseneksi. Tukijärjestelmä on monimutkainen, mikä lisää neuvonnan tarvetta, sanoo Lehtimaja.

-Koska tukien osuus viljelijöiden tuloista on huomattava, heille kuuluvien tukien saaminen on heidän tosiasiallisen toimeentulonsa kannalta ensiarvoisen tärkeätä. Lehtimajan mielestä neuvonta ei kuitenkaan nykyisellään ole lainvastaisen heikkoa. Joukko maanviljelijöitä oli kannellut neuvonnan puutteista.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot