Mainos
Mainos

Lehtinen: Veronkevennykset elvyttävät taloutta

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen on tyytyväinen tuleviin veronkevennyksiin, sillä se tulevat elvyttämään taloutta.

- Ensi vuonna palkat nousee, ansiotaso keskimäärin noin viisi prosenttia, ja sitten tulee toisaalta tämä 800 miljoonan verokevennys. Nämä yhdessä kyllä elvyttää mukavasti ja varmistaa sen, että talous pyörii ensi vuonna hyvin, Lehtinen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Lehtinen tyrmää oppositiopuolue SDP:n Tarja Filatovin kommentin, että veronkevennykset eivät koskisi pienituloisia.

- Se ei kyllä sinänsä pidä paikkansa. Vaikka palkka olisi pienikin, niin kyllä näitä kevennyksiä sinnekkin tulee. Ne on tarkoitus tehdä kautta linjan kaikissa tuloluokissa ja se on minusta täysin oikea ratkaisu. On hyvä keventää myös pienituloisten verotusta koska me tarvitsemme ostovoimaa laajasti.

Lehtinen puolustaa myös suurituloisten oikeutta veronkevennyksiin.

- Meidän progressio on jyrkkää ja se rankaisee uralla etenemisestä sitä enemmän mitä suuremmat tulot on. Kyllä ne suurempi tuloisetkin ovat ansainneet kevennykset koska niin korkeilla marginaaliveroilla ollaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme