Mainos
Mainos

Lehtitalon palosta miljoonavahingot

Salon Seudun Sanomien lehtitalon palo aiheutui todennäköisesti sähkölaiteviasta. Lehtitehtaan painotoimintaan aiheutuu palosta kuukausien katkos.

Salon Seudun Sanomien lehtitalossa aamuyöllä syttyneen tulipalon arvioidaan aiheuttaneen useiden miljoonien eurojen vahingot. Palo tuhosi painohallin katon noin 500-600 neliömetrin alalta. Palavat kattorakenteet vahingoittivat pudotessaan myös painokonetta ja muuta salia. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Salon Seudun Sanomien päätoimittajan Jarmo Vähäsillan mukaan Salon Lehtitehtaan painotoimintaan aiheutuu kuukausien katkos. Lehtien ilmestymiseen tuhot eivät vaikuta. Salon Seudun Sanomien painaminen siirtyy Turun Sanomien painoon. Vaurioituneessa salissa painettiin myös kymmeniä harvemmin ilmestyviä sanomalehtiä. Painon asiakkaita ovat muun muassa Rannikkoseutu, Västra Nyland ja Åbo Underrättelser.

- Varapainoja on suunniteltu tällaisten katastrofien varalle. Lehtien ilmestymiseen ei tule katkoja, Vähäsilta vakuuttaa.

Syynä ehkä sähkölaitteen vika

Päivystävä palopäällikkö Jorma Elovaara kertoo, että palo alkoi painosalin yhteydessä sijaitsevasta laitetilasta. Tilassa on muun muassa ilmastointiin ja tietojärjestelmiin liittyviä sähkölaitteita.

Poliisi aloittaa tarkan syttymissyyn selvittämisen huomenna. Elovaara pitää todennäköisenä, että kyseessä on jonkinlainen sähkölaitevika.

Laitehuoneesta palo levisi vesikattorakenteisiin, joissa se levisi nopeasti. Salon Seudun Sanomien toimituksen tilat eivät kuitenkaan kärsineet palosta. Myös Salon Seudun Sanomien kanssa samassa rakennuksessa toimivan suuren painoyhtiön Hansaprintin Salon tehdas säästyi vahingoilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot