Mainos
Mainos

Lehtomäki: EU aikoo valvoa Kööpenhaminan sopimusta

Euroopan unionin ympäristöministerit aikovat tänä vuonna keskittyä Kööpenhaminan sitoumuksen toimeenpanoon.

Brysseliin eilen kokoontuneeseen ympäristöneuvostoon saapuneet ministerit päättivät unionin kannoista kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa. EU:n tavoitteena on edelleen kunnianhimoinen ja kattava ilmastosopimus.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäen mukaan EU aikoo varmistella erityisesti ilmastosopimuksen rahoitusta ja ilmastotoimien seurantaa.

Neuvoston päätöksessä on otettu myös aiempaa suopeampi kanta Kioton pöytäkirjan jatkolle, joka on ollut tärkeä erityisesti kehitysmaille.

- Kioton pöytäkirjan suurin ongelma on, että se kattaa vain noin kolmanneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Sen puitteissa tehtävät toimet eivät valitettavasti riitä viemään meitä tarvittavalle päästövähennysten polulle, ministeri Lehtomäki toteaa.

Ministerit keskustelivat myös EU:n mahdollisesta siirtymisestä tiukempaan päästövähennysprosenttiin. EU pitää edelleen ehdollisena siirtymistä 20 prosentin päästöjen vähentämistavoitteesta 30 prosenttiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme