Mainos
Mainos

Lehtomäki: EU aikoo valvoa Kööpenhaminan sopimusta

Euroopan unionin ympäristöministerit aikovat tänä vuonna keskittyä Kööpenhaminan sitoumuksen toimeenpanoon.

Brysseliin eilen kokoontuneeseen ympäristöneuvostoon saapuneet ministerit päättivät unionin kannoista kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa. EU:n tavoitteena on edelleen kunnianhimoinen ja kattava ilmastosopimus.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäen mukaan EU aikoo varmistella erityisesti ilmastosopimuksen rahoitusta ja ilmastotoimien seurantaa.

Neuvoston päätöksessä on otettu myös aiempaa suopeampi kanta Kioton pöytäkirjan jatkolle, joka on ollut tärkeä erityisesti kehitysmaille.

- Kioton pöytäkirjan suurin ongelma on, että se kattaa vain noin kolmanneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Sen puitteissa tehtävät toimet eivät valitettavasti riitä viemään meitä tarvittavalle päästövähennysten polulle, ministeri Lehtomäki toteaa.

Ministerit keskustelivat myös EU:n mahdollisesta siirtymisestä tiukempaan päästövähennysprosenttiin. EU pitää edelleen ehdollisena siirtymistä 20 prosentin päästöjen vähentämistavoitteesta 30 prosenttiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot