Mainos
Mainos

Lehtomäki huolestunut Venäjä-asenteista

Suomalaisten kielteinen asenne Venäjää kohtaan huolestuttaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäkeä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeriPaula Lehtomäkion huolissaan maanantaina julkaistusta mielipidekyselystä, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat muita eurooppalaisia negatiivisemmin Venäjään.

Lehtomäki arvelee kielteisen suhtautumisen syyksi mm. suurvaltakriittisyyden ja sen, että Suomessa Venäjä mielletään osittain vanhentuneiden stereotypioiden kautta.

- Euroopan unionin ja Venäjän välisen strategisen kumppanuussuhteen kehittyminen on Suomen kannalta tärkeä asia, Lehtomäki toteaa MTV3:n Nettivieras-kolumnissaan.

Lehtomäen mukaan Venäjä ei ole Suomelle yksi maa muiden joukossa.

- Se on iso naapuri, pian kenties suurin kauppakumppanimme. Laajasti katsottuna Venäjä on Suomen kannalta tärkein yksittäinen maa, Lehtomäki muistuttaa.

Lehtomäen mukaan Venäjä on jatkossakin nopeasti kasvava markkina-alue. Suomalaista taloutta ruokkii myös venäläisten viime vuosien vilkas turismi maahamme. Suomessa olisi Lehtomäen mukaan kuitenkin yhteistyön tiivistämisen tarvetta Venäjää koskevien tavoitteiden ja toimintasuunnitelmien osalta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot