Mainos
Mainos

Lehtomäki: Kaasuputkea kehitetty ympäristöystävällisemmäksi

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki arvioi, että suunnitelmat Itämeren kaasuputkesta ovat monelta osin kehittyneet ympäristölle ystävällisempään suuntaan.

Lehtomäki arvioi Helsingin Sanomille, että merialueen kokonaisuutta ajatellen ympäristövaikutukset voisivat olla hallittavissa.

Lehtomäen mielestä valtioneuvosto voi antaa periaateluvan Itämeren kaasuputkelle ennen kuin ympäristöviranomaiset ratkaisevat kantansa.

Ministerin mukaan hankkeen ympäristövaikutuksista tiedetään jo nyt niin paljon, että valtioneuvosto voi huomioida ne päätöstä tehdessään. Hän kuitenkin huomauttaa, että ympäristölupaviranomainen on itsenäinen omassa harkinnassaan.

Lehtomäen puoluetoveri, pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on sanonut Ylen uutisille, että lupa Suomen talousvyöhykkeen käyttöön voidaan myöntää Nord Streamille syys-lokakuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme