Mainos
Mainos

Lehtomäki kannattaa Rehniä komissaariksi

Ministeri Paula Lehtomäen mielestä Olli Rehn sopisi keskustan komissaariehdokkaaksi, jos tie nousee Paavo Lipposta vastaan.

Olli Rehn

Keskustan varapuheenjohtaja, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki suosittelee filosofian tohtori Olli Rehnin nimeämistä keskustan komissaariehdokkaaksi, jos hallituksen päätavoite Paavo Lipposen saamisesta komission johtoon ei toteudu.

Lehtomäki on itsekin mainittu mahdollisena ehdokkaana rivikomissaariksi. Hän kertoi näkemyksestään avatessaan keskustan puoluekokouksen Tampereella.

Lehtomäen mukaan Rehn olisi paras ja luonnollisin valinta. Hän korosti, että ehdokasasian valmistelusta ja esittelystä vastaa valtioneuvostossa pääministeri, jonka vakaaseen harkintaan keskustaväellä on kaikki perusteet luottaa.

- Komissio on monella tavalla poliittinen elin, ja sen koostumus heijastelee jäsenmaiden hallitusten poliittisia voimasuhteita.

Tämä periaate on hyvä muistaa siinäkin tapauksessa, että hallituksen ykköstavoite ei toteutuisi, Lehtomäki sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme