Mainos
Mainos

Lehtomäki: Keskustan sisäinen henki vahvistunut kohusta huolimatta

MTV:n uutisissa vieraillut ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) uskoo viikonlopun puoluekokouksen jälkimainingeissa, että parlamentaarista demokratiaa repineestä vaalirahakohusta huolimatta keskustapuolueen yhteishenki on vahvistunut.

- Sisäinen henki on vahvistunut sekä keskustan ja kokoomuksen puolueiden sisällä, että hallituspuolueiden välillä.

Vaalirahakohuun Lehtomäki vaikuttaa olevan yhtä väsynyt kuin koko turhautumisensa puoluekokouksessa esille tuonut keskustan eduskuntaryhmäkin.

- On poikkeuksellista, että eduskunnasta löytyi kymmeniä edustajia, jotka ovat toimineet moitittavasti. Keskustassa ollaan oltu melkoisessa ryöpytyksessä, sen toivoisi jo hellittävän. Me emme itse voi siivota koko kohusotkua pois, mutta puolueen sisällä sille on laitettava stoppi. Ei saman asian jauhamista voi loputtomiin jatkaa, täytyy mennä eteenpäin, vaikka kohu jättää varmasti jälkensä yksittäisiin henkilöihin.

Presidentin valtaoikeuksia ollaan valmiita pohtimaan

Presidentin valtaoikeudet olivat esillä viikonlopun puoluekokouksessa paitsi kokoomuksen piirissä, myös keskustan väen keskuudessa.

- Meillä on nyt puoluekokouksen päätös siitä, että keskusta on valmis vahvistamaan parlamentaarista valtaa, ja näin ollen tarkastelemaan myös presidentin valtaoikeuksia uusin silmin. Tarkoitus on syksyllä perustaa ryhmä valmistelemaan asiaa. Etu on se, että voimme tarkastella valtaoikeuksia irrallaan presidentin henkilöstä, sillä emme vielä voi tietää, kuka silloin on asemassa, kun päätökset astuvat voimaan, tuore keskustapuolueen varapuheenjohtaja Lehtomäki sanoo.

Lehtomäki uskoo myös, että uudistunut SDP laittaa uusia haasteita keskustalle.

- Keskustalla on nyt vastassaan toisenlainen SDP. Millainen - sitä on vaikea sanoa. Jutta Urpilainen on joka tapauksessa hyvin dynaaminen ja eteenpäin suuntaava henkilö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme