Mainos
Mainos

Lehtomäki korostaa hallitusohjelmaa

Ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki kirjoittaa MTV3:n nettikolumnissaan että heinäkuu on hyvää aikaa pohdiskella viime aikojen tapahtumia.

- Hallitusohjelma on yhteisen taipaleen tärkein ohjenuora. Siihen on aidosti sitouduttava ja sitä puolustettava. Yhteistuumin se on laadittukin. Pelisääntökeskustelun taustalla heijastelee käytäntö pääministerin ja valtiovarainministerin vahvasta akselista koko hallituksen ytimenä. Näin on totuttu toimimaan ja käytäntö on hyväksi havaittu, vaikka taisipa sitä joku menneinä vuosina kritisoidakin.

- Ydinakseli toimii nytkin ja sillä on hyvät edellytykset vahvistua. Hallitus ei kuitenkaan ole vain kahden kauppa, vaan kollektiivi. Jos sääntöuudistuksia tarvitaan, niin yhtenä haasteena on etsiä työtapoja, jotka mahdollistavat entistä tehokkaamman yhteisen osallistumisen, päätöksenteon ja sitoutumisen keskeisiin linjauksiin.

- Hallituksenvaihdos ja siihen liittyvät kiemurat näyttävät koskettaneen laajasti myös kansalaisia.
Jossakin määrin on päässyt syntymään myös näköharha ikään kuin hallituksen työskentely olisi ollut alusta lähtien yhtä takkuamista Irak-jupakan ympärillä. Näinhän tarina ei suinkaan mennyt. Hallituksen työskentely on ollut huhtikuusta saakka sangen asialähtöistä ja hyvähenkistä. Ratkaisuja on tehty ja asiat ovat edenneet aikataulussa.

- Vaalien jälkeisessä hallituksessa siihen astiset kilpailijat suunnistivat yhteisen pöydän ääreen. Kyllähän se pientä poreilua aiheuttaa, muttei siinä toinen ole toista hallituskelpoisempi tai kelvottomampi. Pitkän liiton jälkeen kun siippaa vaihtaa niin arjen alkaessa tulee sanomista. Joskus jopa ikävä vanhan kumppanin tapojakin. Mutta itsehän se on kumppani vaihdettu parempaan, Lehtomäki kirjoittaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme