Mainos
Mainos

Lehtomäki luottaa kaasuputken lupapäätökseen

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) on tyytyväinen, että pitkään valmisteltuun kaasuputkiasiaan on nyt saatu ratkaisu.

Lehtomäki luottaa siihen, että lupapäätöksen valmistelussa on tehty niin huolellista työtä, että mahdolliset valituksetkaan eivät päätöstä enää kaada.

Lehtomäki muistuttaa, että kaasuputkesta on tehty perusteellinen ympäristövaikutusten arviointi.

- Kaikkein suurin kysymys on ollut pohjasedimentin eli merenpohjan pöyhiminen. Tältä osin toteuttamistapa on kehittynyt valmistelun aikana ympäristön kannalta myönteiseen suuntaan. Pohjaa ei tasoiteta, vaan sinne lasketaan paikoitellen kiviainesta, jotta se saadaan tasoittumaan, Lehtomäki kertoo MTV:n uutisille

Lisäksi putkea laskettaessa Suomenlahdella ei käytetä ankkuroitavaa alusta, vaan ponttonialusta. Myös tämä vähentää pohja-aineksen pöyhintää.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot