Mainos
Mainos

Lehtomäki roimii Vapaavuoren kuntapuheita MTV3:n nettikolumnissaan

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) moittii poikkeuksellisen kovin sanoin asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) esittämiä kuntalausuntoja. Vapaavuori oli eilen vieraana MTV3:n nettivaalisarjassa Politiikkaa Bottalta, jossa hän vaati kuntien määrän vähentämistä. Lisäksi hän ryöpytti keskustaa maaseudun ja kaupunkien vastakkain asettamisesta.

- Ihmeellisellä tavalla kaikki peruspalveluihin liittyvät ongelmat ratkeavat, kun vain sataviisikymmentä kuntaa saadaan tästä maasta lakkautettua. Vastaisiko joku kysymykseen, miten kuntien joukkolahtaus häivyttäisi kuntakentän ongelmat? Kuntien menoista 97 % syntyy palveluiden tuottamisesta. Vain häviävän pieni siivu on hallintoa, Lehtomäki kirjoittaa.

Lehtomäki moittii kuntaliitosinnosta myös Vapaavuoren puoluetta kokoomusta sekä SDP:tä. Hän myös torppaa Vapaavuoren tulkinnat siitä, että keskusta synnyttää turhaa pelkoa maaseudulla.

- Vapaavuori moittii Keskustaa myös vastakkainasettelujen lietsonnasta. Voiko sitä ihmetellä, jos jotakuta maakunnissa pelottaa maaseudun näivettämishalu. Vapaavuoren omat näytöt maaseudun elävinä pitämisestä eivät ole järin vahvat, Lehtomäki laukoo.

(MTV3)

Lue Lehtomäen nettikolumni kokonaisuudessaan tästä: Pakkomielteistä kuntalahtausta

Lue tästä Vapaavuoren kanta asiaan:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme