Mainos
Mainos

Lehtomäki vaatii johdonmukaisuutta Turkin EU-neuvotteluissa

Hän muistuttaa, että Turkista ei ole tulossa unionin jäsentä huomenna, vaan arviot prosessin kestosta vaihtelevat 10-15-vuoteen. EU:n jäsenyyskriteerien täyttäminen tulee olemaan Turkille kova ja pitkällinen sisäpoliittinen haaste.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäen mielestä Turkin kanssa käytävissä EU:n jäsenneuvotteluissa on syytä edetä johdonmukaisesti.

- Hankkeen mielekkyydestä on alettu kuulla yhä enemmän empimistä etenkin eurooppalaisten konservatiivien taholta, mitä lähemmäksi neuvottelujen alkuhetki on käynyt, sanoo Lehtomäki.

Hän muistuttaa, että Turkista ei ole tulossa unionin jäsentä huomenna, vaan arviot prosessin kestosta vaihtelevat 10-15-vuoteen.

EU:n jäsenyyskriteerien täyttäminen tulee olemaan Turkille kova ja pitkällinen sisäpoliittinen haaste, eikä onnistumisestakaan ole etukäteen takeita. Jäsenyysneuvottelut ovat Lehtomäen mielestä luultavasti paras tae siitä, että esim. ihmisoikeusuudistukset Turkissa jatkuvat ja naisten asema kohenee.

Euroopan unionin on tarkoitus aloittaa jäsenyysneuvottelut Turkin kanssa lokakuun alussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme