Mainos
Mainos

Lehtomäki yllättyi ongelmien määrästä

Äitiysvapaalla oleva entinen ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) on yllättynyt Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmien vakavuudesta. Hän toimi ympäristöministerinä kaivoksen aloittaessa toimintaansa.

– Jokainen, jolla on linkitykset Kainuuseen, on kuullut esimerkiksi hajuhaitasta. Vesistökysymyksetkin ovat olleet pinnalla matkan varrella, muistelee Lehtomäki.

Se, että Lehtomäen perhe omistaa Talvivaara-osakkeita, nousi suureksi uutiseksi Lehtomäen ministerikaudella.

– Omistus realisoitui vasta ministerikauteni loppupuolella. Olen pyrkinyt joka vaiheessa hoitamaan Talvivaaraan liittyviä kysymyksiä samalla tavalla kuin muitakin elinkeinotoiminnan ympäristökysymyksiin liittyviä asioita, Lehtomäki vakuuttaa.

Talvivaaran nykyisten ympäristöongelmien laajuus ja vakavuus tulivat Lehtomäelle yllätyksenä.

– Onneksi ongelma koskettaa vain rajallista aluetta. Mutta tietysti järvien pilaantuminen minua surettaa.

Talvivaara työllistää noin 500 ihmistä Sotkamossa. Kielteinen uutisointi kaivoksen ympärillä on vaikuttanut laajemminkin Sotkamossa. Esimerkiksi loma-asuntojen ja -tonttien kysyntä on hiipunut.

(MTV3 Tanja Huutonen - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot