Mainos
Mainos

Leikkausjonojen purkaminen hidasta ja kallista

Leikkausjonot olisi pitänyt jo purkaa, mutta vuoden alussa leikkausta odottivat vielä tuhannet ihmiset.

Hoitotakuulain mukainen leikkausjonojen purkaminen on ollut ennakoitua hitaampaa ja kalliimpaa. Jonot piti olla purettu jo vuoden 2005 lopussa, mutta vielä tämän vuoden alussa toimenpidettä odotti 7000 suomalaista.

Rahaa jonojen purkuun on jo käytetty 200 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveysministeriön arvion mukaan tänä vuonna tarvitaan vielä noin 50 miljoonan euron lisäpanostus.

Vain kolmannes leikkausjonojen purku-urakasta on toteutettu virka-aikana. Pääosin on leikattu lisätyönä moninkertaisella palkalla iltaisin ja viikonloppuisin. Kolmasosa toimenpiteistä on hankittu ulkopuolisista yrityksistä.

Pirkanmaalla leikkausjonojen purkaminen on jo johtanut poliisitutkintaan. Poliisi selvittää, onko silmäkirurgian ylilääkäri syyllistynyt virka-asemansa väärinkäyttöön hankkiessaan purkupalveluja omasta yhtiöstään.

Sosiaali- ja terveysministeriön arvion mukaan leikkausjonot on purettu vuoden loppuun mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot