Mainos
Mainos

Leikkausjonot kasvanevat pääkaupunkiseudulla

Erikoissairaanhoitoa tarvitsevat helsinkiläiset ovat putoamassa ensi vuonna potilasjonojen häntäpäähän Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Syynä ovat kaupungin kaavailemat supistukset erikoissairaanhoidon rahoihin. Vaarana on myös potilasjonojen piteneminen.

Sairaanhoitopiirin kunnista esimerkiksi Helsinki on jo alustavasti ilmoittanut tiukentavansa rahahanojaan 30 miljoonalla eurolla.

Toteutuessaan tämä tietäisi vääjäämättä osastojen sulkemista monissa sairaaloissa, helsinkiläisten joutumista potilasjonojen häntäpäähän sekä itse jonottajien määrän tuntuvaa kasvua.

- Olemme arvioineet, että kun jonossa on nyt 14 000 potilasta, jono tulee lisääntymään ensi vuoden aikana noin 6 000 potilaalla, toimitusjohtaja Lauri A. Laitinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kertoo.

Helsingin terveysvirastossa ei vielä haluta pohtia jonojen mahdollista pitenemistä, vaikka tosiasiat myönnetäänkin. Neuvottelut sairaanhoitopiirin kanssa jatkuvat jo ensi viikolla.

Helsingin lisäksi sairaanhoitopiirin 32 kunnasta arvionsa on tähän mennessä esittänyt myös seitsemän muuta kuntaa. Näistä ainoastaan Vihti olisi näillä näkymin lisäämässä rahoitustaan.

(Seitsemän uutiset 08.08.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme