Mainos
Mainos

Leikkaussali paloi helsinkiläissairaalassa

Helsingissä Meilahden sairaalan leikkaussalissa syttyi alkuillasta uhkaava tulipalo.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 17.27, ja noin kuusi minuuttia hälytyksestä savusukeltajat pääsivät palavaan tilaan sisälle. Palo saatiin nopeasti sammutettua, eikä sairaalan normaali toiminta häiriytynyt tulipalon takia.

Leikkaussali ei ollut käytössä palon syttymishetkellä eikä ihmishenkiä ollut vaarassa. Kukaan ei myöskään altistunut savulle, vaikka läheisissä leikkaussaleissa oli palon syttymishetkellä toimintaa.

Leikkausosaston muissa saleissa oli kuitenkin neljä leikkausta kesken, joista yksi keskeytettiin ja potilas siirrettiin leikkaussalista pois. Lisäksi sairaala oli varautunut nopeasti siirtämään leikkausosaston potilaat toiseen sairaalaan, jos palo olisi kehittynyt suuremmaksi.

- Tämä on kyllä vakava tilanne, kun palo sattui syttymään hoitolaitoksessa. Tässä olisi ollut suuronnettomuuden vaara, arvioi päivystävä palomestari Taisto Hakala

Leikkaussaleja joudutaan todennäköisesti sulkemaan palon takia. STT:n mukaan jopa kuusi leikkaussalia saattaa olla poissa käytöstä viikon ajan. Onnettomuus aiheutti huomattavasti savu- ja nokivaurioita.

Tulipalon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot