Mainos
Mainos

Leikkaussalien sulkeminen kesäksi hidastaa jonojen purkua

Esimerkiksi Jorvin sairaalassa pääkaupunkiseudulla on kesällä poissa käytöstä 70 prosenttia leikkauspöydistä.

Sairaalat tinkivät tavoitteestaan lyhentää leikkausjonoja kesän aikana. MTV:n uutisten sairaanhoitopiireille tekemän kyselyn mukaan sairaaloiden leikkaussaleista on kesällä käytössä vain vajaa puolet.

Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Jorvin sairaalassa on poissa käytöstä 70 prosenttia leikkauspöydistä, ja sama on tilanne Kainuussa. Myös Kuopion yliopistollisessa sairaalassa leikkaustahti hidastuu melkoisesti, myöntää hallintoylilääkäri Martti Kansanen.

- Leikkaussaleja on käytössä noin 50 prosenttia tavanomaisesta talviaikataulusta, laskee Kansanen.

Kansasen mukaan Kuopiossa ei myöskään tehdä päiväkirurgisia leikkauksia koko keskikesän aikana.

Supistusten vuoksi leikkausjonot eivät lyhene kesällä. Jo nyt näyttääkin todennäköiseltä, että hoitotakuun vaatima yli kuusi kuukautta odottaneiden potilaiden jonojen purku ei toteudu elokuun loppuun mennessä, niin kuin piti.

- Ainakaan näin kesäsulkujen aikana jono ei lyhene. Tosin on niin, että kun poliklinikkatoimintakin hiljenee, on todennäköistä että jono ei myöskään kasva, muistuttaa hallintoylilääkäri Martti Kansanen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.

Syksyllä leikkausjonojen purku jatkuu sairaaloissa kiivaana. Hoitotakuun ei tunnusteta vesittyvän, mutta kuuden kuukauden maksimiodotusaika toteutunee suuressa osassa maata vasta vuodenvaihteessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.06.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme