Mainos
Mainos

Leikkikenttävertailu: Kunnossapito ei kohdallaan

Leikkikenttien välineissä ja niiden kunnossapidossa on paljon puutteita. Etelä-Suomen lääninhallituksen tekemästä yhteenvedosta käy ilmi, että yli puolessa tarkastetuista keinuista ja liukumäistä oli huomautettavaa.

Lääninhallituksen yhteenveto perustuu kuntien tekemään valvontatyöhön. Neljäntoista kunnan tai kuntayhteisön valvontaviranomaiset tarkastivat yhteensä 230 leikkikenttää eli noin viidenneksen läänin alueella olevista leikkikentistä. Tarkastetuista kentistä noin puolella oli huolto -ja kunnossapitosuunnitelma.

Leikkialueilla tavattiin mm. laitteita, jotka oli sijoitettu liian lähekkäin. Tarkastuksissa havaittiin myös leikkivälineiden puuosissa lahoa, halkeamia ja tikkuja sekä rakoja. Edelleen metalliosissa oli ruostetta ja ne olivat kuluneita. Turvallisuuspuolta ei aina oltu mietitty lasten näkökulmasta, sillä esimerkiksi keinujen kannatinketjujen silmäkoko saattoi olla lapsen sormen mentävä. Myös monien liukumäkien suojakaiteissa oli puutteita. Leikkikenttien ongelmia ovat myös roskaaminen, kissat, opasteiden sotkeminen ja piirtely sekä muu ilkivalta.

Valvonnan tavoitteena on, että mahdollisimman moni kunta jatkaa leikkikenttiensä välineiden kunnon tarkastuksia ja korjaa tai korjauttaa virheet.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot