Mainos
Mainos

Leikkikenttien turvallisuusriskit syynissä

Leikkikentät ovat tehostetussa turvallisuustarkastuksessa kolmen viikon ajan. Kuluttajavirasto, kuntien terveystarkastajat ja lääninhallitukset tutkivat leikkikenttävälineiden, rakenteiden ja alustojen turvallisuusriskejä. Esimerkiksi talvi ja ilkivalta kuluttavat laitteita. Tyypillisin vaaratilanne on kuristuminen ja raajojen puristuminen.

Jokaisesta kentästä täytetään kuusi eri lomaketta. Perusteelliseen tarkastukseen menee useita tunteja. Kaikki mahdolliset riskit selvitetään.

- Pienimmillään puututaan esimerkiksi siihen, meneekö lapsen sormi keinujen ketjuosan väliin, ja onko muttereita taikka muita ulokkeita joihin lapsi voi itsensä satuttaa, kertoo terveystarkastaja Auli Myller.

Viranomaisten mukaan leikkikentillä on jatkuvasti erilaisia turvallisuusriskejä ja siksi tehovalvontaan on patisteltu nyt jokaista kuntaa. Tehovalvonnan valtakunnalliset tulokset saadaan myöhemmin kesällä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.06.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot