Mainos
Mainos

Leipäjonot ennätyspitkiä tänä keväänä

Pelastusarmeijan leipäjono mutkittelee poikkeuksellisen pitkälle vielä iltapäivällä Helsingin Kalliossa. Syynä on perjantaipäivä, vappu ja koska Heikki Hurstin johtama avustuspistekin on suljettuna. Pelastusarmeija alkaa olla muutenkin vaikeuksissa, sillä jaettavaa ei tahdo enää riittää lisääntyvälle asiakaskunnalle.

Nimettömänä pysyvä asiakas kertoo huomanneensa, että leipäjono on pidentynyt muutaman vuoden sisällä.

- Jokaisessa tällaisessa paikassa jonot ovat kasvaneet huomattavasti ja tänä keväänä erityisesti. Asiakkaat ovat vanhuksia, opiskelijoita ja sitten on näitä laitapuolen kulkijoita, hän sanoo.

Majuri Raili Nurminen Pelastusarmeijasta kertoo huolestuneena, että erityisesti lapsiperheiden ja nuorten osuus asiakaskunnasta on kasvanut.

Ruoka-apu elintärkeää

Nimetön asiakas kertoo, että ruoka-avusta saatavat tarvikkeet ovat hyvin tärkeitä.

- Kyse on jopa kymmenien eurojen arvoisesta avustuksesta, jota ilman ei meinaa pärjätä.

Asiakkaat keräävät kasseihinsa leipää ja perusruokatarvikkeita sekä toisinaan kunnon ruokaakin. Ruuat tulevat Pelastusarmeijalle kauppiaiden lahjoituksina sekä EU:n ruoka-avustuksesta.

- Me myös ostamme ruokatavaraa tukusta, Nurminen kertoo.

Nurminen ei usko, että ruokajonot lyhenisivät pitkiin aikoihin. Hänen mukaansa tilanne on sama kaikissa avustuspisteissä.

Elintarvikealan lakko ja työsulku ovat vaikuttaneet myös leipäjonon tarjontaan. Vaikka Pelastusarmeija jakaa ruokaa kolmeen saakka, yhden aikaan ruokatiskiltä kuuluu huuto, että "tiskillä on jäljellä marmeladia ja salaattia". Perusruokaa varten saadut kupongit eivät siis paljoa lämmitä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot