Mainos
Mainos

Leirikoulujen kävijämäärät pudonneet rajusti

Jotkut leirikoulukohteet ovat etsineet uusia rahoitusmuotoja ja suunnitelleet muun muassa tukeutumista sponsoroiviin yrityksiin.

Leirikoulukohteiden kävijämäärät ovat laskeneet useita kymmeniä prosentteja vuoden 2005 jälkeen, Opettaja-lehden tekemä kysely kertoo. Pahimmillaan leirikoulukohteen kävijämäärä on pudonnut puoleen. Suomen leirikouluyhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Kuronen uskoo kuitenkin, että suunta on jo parempaan ja pahin notkahdus takana.

Leirikoulukohteiden vaikeudet juontavat kantelusta, jonka yhden oppilaan vanhempi teki kouluretkien maksullisuudesta. Keväällä 2005 tehty kantelu johti Etelä-Suomen lääninhallituksen kannanottoon ja Opetushallituksen ohjeistukseen. Monessa koulussa päätettiin sen jälkeen keskeyttää rahankeruu.

Leirikoulukohteet ovat lähettäneet vetoomuksia opettajille, rehtoreille, kunnille, ministeriölle ja Opetushallitukselle.

Jotkut leirikoulukohteet ovat etsineet uusia rahoitusmuotoja ja suunnitelleet muun muassa tukeutumista sponsoroiviin yrityksiin.

Esimerkiksi Suomenlinnaan on kehitetty uutta opetuspakettia, jota Helsingin opetusvirasto rahoittaa sadalla eurolla ryhmää kohti. Koulu itse maksaa 120 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot