Mainos
Mainos

Lemmenjoesta iso kultahippu

Noin 75 gramman painoinen kultahippu löytyi on löytynyt Lemmenjoen kullankaivuualueelta. Hipun löysivät lapiokaivajat. Hippu sai nimekseen "Karpaasi".

Suuri kultahippu löytyi lemmenjoelta

Lapin kullankaivajain liiton puheenjohtaja Kari Merenluoto kertoi, että löytäjät eivät halua vielä nimeään julkisuuteen. Hippu kuuluu Merenluodon mukaan kahdenkymmenen suurimman julkistetun hipun joukkoon Suomessa.

Hippu tutkitaan, jos mahdollista, yhdessä Geologian tutkimuskeskuksen kanssa. Hippu löytyi muutaman kilometrin päästä vanhasta tunnetusta kulta-alueesta. Merenluoto löysi vuonna 1991 itse 72 grammaa painaneen kultahipun, joka oli tuolloin kolmanneksitoista suurin julkistettu hippu. Sen jälkeen lapiokaivajat ovat löytäneet 147 grammaisen, ja koneella on löytynyt yli 120 grammainen.

Vuonna 1998 löytyi Lemmenjoelta Lemmenjoen suurimus, jonka paino oli 251 grammaa, Merenluoto muisteli. Hänen mukaansa löydön tekee mielenkiintoiseksi myös se, että hippu löytyi lapiokaivauksissa.

-Koneella kaivetaan niin paljon suurempia maamääriä, että siinä on todennäköisempää löytyä iso hippu, hän kertoi. Lapin kullankaivajain liitossa on noin 1200 jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme