Mainos
Mainos

Lemmikeille passi heinäkuun alusta

EU:n alueella liikkuvat lemmikit tarvitsevat passin heinäkuun alusta alkaen. Passivaatimus koskee kissoja, koiria ja frettejä, koska ne voivat levittää raivotautia.

Käytännössä lemmikkipassiin kerätään kaikki eläimen matkustamiseen tarvittavat tiedot. Kerran hankittu passi on voimassa koko eläimen loppuiän.

Uusi lemmikkipassikäytäntö on luotu selkiyttämään eläinten kanssa matkustamista.

- Aiemmin on ollut erillinen madotustodistus, erillinen vientitodistus, erillinen rokotustodistus ja erillinen terveystodistus, ja nyt meillä on yksi kirja, eläinlääkäri Lotta Axelson Mevetiltä kertoo.

Vaikka lemmikkipassin on määrä yhtenäistää eläinten EU-matkailun säännöt, niin poikkeuksitta ei selvitä. Ensinnäkin uudet eläinten tuonti- ja vientisäädökset koskevat kissoja, koiria, frettejä ja muita mahdollisia lihansyöjälemmikkejä, mutta ei kasvissyöjiä kuten kaneja tai marsuja.

Toiseksi Ruotsi, Iso-Britannia ja Irlanti saavat pitää kiinni omista tiukemmista määräyksistään, koska niissä ei esiinny raivotautia lainkaan.

Passissa on luonnollisesti paikka valokuvalle, mutta virallinen tunnistaminen hoidetaan joko mikrosirun tai tatuoinnin avulla.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme